گویا تک – آموزش موبایل
تبليغات

راهنمای اصول و قواعد کار در فروشگاه های زنجیره‌ای

راهنمای اصول و قواعد کار در فروشگاه های زنجیره‌ای

از صندوقدار گرفته تا مدیر فروشگاه، موقعیت‌های شغلی مختلفی برای کار در یک فروشگاه زنجیره‌ای وجود دارد. فارغ از موقعیت شغلی، کارمندان یک فروشگاه زنجیره‌ای، به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستند و از این جهت داشتن مهارت‌های ارتباطی عالی برای آن‌ها ضروری است. کار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خرده‌ فروشی‌ها، نکات و قوانین خاص خودش را دارد که در آگهی‌های استخدامی مانند آگهی‌ های استخدام هایپراستار و دیگر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ، روی آن‌ها تاکید شده است. اگر قصد فعالیت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای را دارید، با این مقاله همراه باشید. در ادامه به بررسی نکات و قواعد کار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌پردازیم.

 

اصول و قواعد کار در فروشگاه های زنجیره‌ای

 

کارمندان فروشگاه‌های زنجیره‌ای چه کاری انجام می‌دهند؟

افرادی که در صنعت خرده فروشی کار می‌کنند، اغلب مسئول کمک به مشتریان برای آشنایی بیشتر با محصولات، پیدا کردن اقلام مورد نظرشان و پاسخگویی به سوالات و مشکلات آن‌ها هستند. فارغ از اینکه شما به عنوان مسئول فروش بخش‌های پوشاک، مواد غذایی یا سایر کالاها فعالیت کرده، صندوقدار هستید و یا به عنوان مدیر داخلی بر تمامی امور فروشگاه نظارت دارید، کارمند فروشگاه زنجیره‌ای محسوب شده و بنابراین باید به طور کامل با نکات و قواعد کار در این محیط آشنا باشید.

با کلیک روی این لینک می‌توانید به جدیدترین آگهی‌ های استخدام هایپراستار به عنوان یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای موفق در ایران دسترسی داشته باشید.

 

نکات و قواعد کار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

به عنوان کارمند یک فروشگاه زنجیره‌ای، نیازمند داشتن یک سری توانمندی و مهارت های مشخص در کنار رعایت اصول و قواعد کار در این صنعت هستید. اگر نگاهی به آگهی‌ های استخدام هایپراستار و دیگر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بیاندازید، با تعدادی از مواردی که در ادامه بررسی نمودیم به عنوان مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام مواجه خواهید شد.

در ادامه نکات مهم و اصول و قواعد کار در فروشگاه های زنجیره ‌ای را بررسی می‌کنیم.

 

1. از ارتباطات غیرکلامی استفاده کنید

برای نشان دادن احترام و توجه به مشتری، لزوما نیازی به صحبت کردن ندارید و بهتر است به ارتباطات غیرکلامی نیز توجه داشته باشید. به مشتریان لبخند بزنید، دست به سینه نایستید (چراکه نشان دهنده عدم علاقه به برقراری ارتباط است) و هنگام تعامل با مشتریان، تماس چشمی برقرار کنید.

 

2. مسئولیت پذیر باشید

اگر مشتری با مشکلی به سراغ شما آمد، حتی اگر شخص شما باعث ایجاد آن مشکل نبوده‌اید، باید از طرف فروشگاه پاسخگو باشید. از مشتری عذرخواهی کنید و ببینید برای اصلاح وضعیت چه کاری می‌توانید انجام دهید. هرگز همکاران یا سایر کارمندان را برای مشکل پیش آمده سرزنش نکنید.

 

3. چیدمان فروشگاه را بشناسید

چه در یک خرده‌فروشی کوچک کار می‌کنید و چه برای فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ، باید با چیدمان کالا در قفسه های فروشگاه کاملا آشنا باشید. تسلط بر چیدمان فروشگاهی به شما کمک می‌کند تا بتوانید خیلی سریع به مشتریان در پیدا کردن جای محصولات یا بخش‌های مختلف فروشگاه کمک کنید.

 

4. با مشتریان تعامل داشته باشید

بعضی از مشتریان ممکن است در هنگام پیدا کردن یک محصول یا تسویه حساب تمایل به صحبت و برقراری ارتباط داشته باشند. در چنین مواردی شما باید رفتاری دوستانه داشته و با استقبال از برقراری مکالمه، مشتری را تحت تاثیر قرار دهید. دادن پاسخ‌های کوتاه و رفتار سرد در برابر چنین مشتریانی باعث می‌شود تا خرید خود را از فروشگاه‌های دیگری انجام بدهند.

 

5. تعادل کار و زندگی را حفظ کنید

کار در یک فروشگاه زنجیره‌ای ساده نیست. اگر نگاهی به آگهی‌ های استخدام هایپراستار و دیگر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بیاندازید، متوجه ساعات کاری طولانی و نیاز به حضور در روزهای تعطیل می‌شوید. بنابراین حتما از زمان‌های غیر کاری خود برای استراحت و کسب انرژی مجدد استفاده کنید تا بتوانید با نشاط بیشتری به سر کار برگردید.

 

6. همیشه آراسته باشید

از آنجایی که یک کارمند فروشگاه زنجیره‌ای به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط است، باید همیشه حرفه‌ای و آراسته به نظر برسد. همیشه لباس مناسب بپوشید و موها و ناخن‌های خود را مرتب نگه دارید. در برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کارمندان باید لباس فرم به تن داشته باشند.

 

7. به قوانین و سیاست‌های فروشگاه مسلط باشید

فروشگاه‌های زنجیره‌ای سیاست‌ها و قوانین مشخصی در مورد بازپرداخت، عودت محصول و انواع پرداخت‌ها دارند که شما به عنوان کارمند  فروشگاه باید به آن‌ها مسلط باشید. در این صورت، اگر مشتری سوالی داشته باشد یا سعی کند روی یک اقدام خلاف قوانین و سیاست‌های فروشگاه پافشاری کند، می‌توانید شرایط را به خوبی مدیریت کنید.

 

8. حرفه‌ای رفتار کنید

داشتن رفتار حرفه‌ای به این معنی است که بتوانید در شرایط مختلف مدیریت خوبی بر اوضاع داشته باشید. گاهی اوقات مشتریان ممکن است بیش از حد عصبانی بوده، رفتار نامناسبی داشته و بر سر عودت محصول یا دیگر قوانین فروشگاهی با شما بحث کنند، در چنین شرایطی شما باید بتوانید آرام مانده و مانع از افزایش تنش شوید و در نهایت مساله را حل کنید.

 

9. آموزش ببینید

حتما در دوره های آموزشی مختلف برای جذب مشتری، یادگیری تکنیک های افزایش فروش، طراحی و چیدمان صحیح قفسه‌های فروشگاه و موارد مشابه شرکت کنید. اگر تجربه‌ای در کار برای خرده فروشی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای ندارید، حتما به ارائه یا عدم ارائه دوره‌های آموزشی برای افراد مبتدی در آگهی های استخدام هایپراستار و دیگر فروشگاه‌های زنجیره‌ای توجه کنید، در صورتی که دوره‌های آموزشی ارائه می‌شود حتما در آن‌ها شرکت کنید. حتی شرکت در دوره‌هایی در مورد نحوه راه اندازی خرده فروشی، شیوه‌های حمل و نقل، تجهیزات فروشگاهی و... هم به افزایش درک شما از صنعت خرده فروشی کمک می کند و هم می‌تواند در تغییر موقعیت شغلی‌تان و کار در یک موقعیت دیگر مثل مدیریت فروشگاه موثر باشد.

 

10. تکنیک‌های فروش خود را به‌روزرسانی کنید

توانایی‌های فروش خود را ارزیابی کنید و ببینید چگونه می‌توانید پیشرفت کنید. می‌توانید با یادداشت برداری و نوشتن اینکه کدام تاکتیک‌های فروش موثر بوده و منجر به افزایش خرید مشتری می‌شود شروع کنید و مهارت‌هایتان را ارتقا بدهید. این موضوع به طور قابل توجهی می‌تواند باعث افزایش درآمد شما بشود. مطالعه در این مورد را افزایش بدهید و دانش خود را به‌روز نگه دارید.

 

11. روی نکات مثبت کار تمرکز کنید

بخش‌های مورد علاقه خود را در کاری که انجام می‌دهید شناخته و در لحظات پر استرس روی آن جنبه‌ها تمرکز کنید. هر چه فرصت‌های بیشتری برای انجام کارهایی که از آن لذت می‌برید داشته باشید و مهارت‌های مرتبط با آن وظایف را توسعه دهید، در محل کار خوشحال‌تر خواهید بود و پتانسیل بیشتری برای رشد و ارتقای حرفه‌ای خواهید داشت.

 

12. به مشتریان فضا بدهید

هنگامی که مشتریان وارد فروشگاه می‌شوند از آن‌ها استقبال کنید و بپرسید که آیا به کمک نیاز دارند یا خیر، اگر پاسخ آن‌ها منفی بود به مشتری فضا بدهید تا به صورت مستقل خرید کرده و در صورت نیاز به کمک به سمت شما بیاید.

 

13. رسیدگی به مشتری را در اولویت قرار بدهید

اگر در یک لحظه شلوغ کاری هستید که در آن هم مشتری در فروشگاه وجود دارد که به کمک شما نیاز دارد، هم تلفن زنگ می‌خورد و هم باید سفارش آنلاین یک مشتری دیگر را ارسال کنید، اولویت خود را مشتری حاضر در فروشگاه قرار بدهید. این به شما کمک می‌کند تا شرایط را سریع‌تر مدیریت کرده و مشتریان خود را راضی نگه دارید.

 

14. از الفاظ محترمانه استفاده کنید

نه تنها هنگام تعامل با مشتریان، بلکه برای ارتباط با همکاران و سرپرستان خود نیز، از الفاط محترمانه و مودبانه مانند "لطفا" و "متشکرم" استفاده کنید. با این کار فضای کاری مثبت‌تر و بهتری ایجاد خواهید کرد.

جمع‌بندی

کار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ، اصول و قواعد خاص خودش را دارد. اگر نگاهی به متن آگهی های استخدام هایپراستار و دیگر فروشگاه‌های بزرگ بیاندازید، متوجه می‌شوید توانمندی‌ها و صلاحیت‌های خاصی در آن‌ها درج شده که برای استخدام ضروری هستند. در این مقاله، علاوه بر مهارت های لازم برای کار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، به بررسی نکات و قواعد مهم برای کار در صنعت خرده فروشی پرداختیم.

این مطلب برای شما مفید بود ؟

لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

نویسنده : محمد پورداداش

اپلیکشین هایپرکاربرد

نظرات کاربران

  • در انتظار تایید 0
  • تایید شده 0
نظر شما پس از تایید مدیر درج خواهد شد
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !

مطالب مرتبط

چرا اسپیکر صدا ندارد

در دنیای امروز، با قاطعیت می‌توانیم بگوییم، زندگی بدون تکنولوژی با مرگ تدریجی تفاوتی ندارد. اسپیکرها و ...

ادامه مطلب
پیش شماره 0942 و 0941 برای کجاست؟ تبلیغاته؟

پیش شماره 0942 و 0941 نه متعلق به ایرانسل است و نه متعلق به همراه اول و رایتل! شاید برای شما جالب باشد که بدانید سر ...

ادامه مطلب
فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو

فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو مراحلی است که در انتهای ثبت نام خودرو و هنگام ...

ادامه مطلب