گویا تک – آموزش موبایل
تبليغات

کارت صدا چیست و بهترین برندهای کارت صدا کدام است؟

کارت صدا چیست و بهترین برندهای کارت صدا کدام است؟

کارت صدا یکی از قطعات رایانه است که تا کنون اسم آن را زیاد شنیدید. اما نسبت به قطعات دیگر رایانه توجه کمتری به آن می شود و گاهی کاربرد آن حتی برای کاربران زیادی نا شناخته است. ما در این بررسی راجع به کارت صدا و موارد استفاده آن و انواع و قیمت و نکات خرید آن صحبت خواهیم کرد.

بیایید همراه با ما این مقاله را تا انتها مطالعه کنیم 🙏

 

کارت صدا چیست؟ 

اولین کامپیوتر هایی که ساخته شدند هدفی جز پردازش برنامه ها و محاسبات ریاضی نداشتند و تنها دریافت اطلاعات و پردازش و نمایش آن اطلاعات برایشان کافی بود و فکری برای تولید صدا توسط آنها انجام نشده بود. این دستگاه ها، دستگاه هایی تک بعدی به شمار می رفتند. اما کم کم بعد از پیشرفت تکنولوژی این دستگاه ها برای کارهای دیگری مثل عیب یابی و... نیز ارتقا پیدا کردند و بلندگوهایی با سیستم ساده و اولیه به انها متصل میشد که صداهای خیلی ساده و بوق مانند توسط آها تولید می شد.

اما پس از پیشرفته تر شدن و پیچیده تر شدن سیستم ها و همینطور ورود رایانه ها به بازار هایی که هدف فروششان مردم عادی بود، تولید کنندگان رایانه فهمیدند که کاربران نیاز بیشتری به دریافت صدا های پیشرفته تر از رایانه دارند و همین دلیل باعث شد تا شرکت های معتبر همچون آی بی ام با شرکت هایی که ابزار صوتی تولید می کنند همکاری کنند  و همین دلیل باعث ساخت فناری رابط صوتی یا همان کارت صدا  و نصب آن در کامپیوتر ها شد.  برای خرید کارت صدا میتوانید از سایت سازکالا دیدن نمایید.

 

کارت صدا چیست؟ 

 

وظیفه کارت صدا

مسئله ی مهمی که راجع به ایجاد صدا در رایانه وجود دارد، بحث متفاوت بودن عملکرد رایانه با صدا در دنیای واقعی است چرا که رایانه ها دجیتالی اند و فقط اعداد صفر و یک را در پایین ترین سطح متوجه می شوند و به همین دلیل فایل های صوتی برای نگهداشته شدن در کامپیوتر باید تبدیل به صفر و یک شوند.

متقابلا اصوات از امواج تشکیل شده اند و به صورت آنالوگ هستند و برخورد این امواج آنالوگ با پرده ی گوش ما سبب شنیده شدنشان می شود. پس یکی از مهم ترین وظایف کارت صدا در کامپیوتر، تبدیل کردن سیگنال های دیجیتال به آنالوگ و انتقال آن به بلندگو ها برای پخش کردن صدا و همینطور تبدیل موج های آنالوگ به دیجیتال برای ذخیره کردن و یا فرستادن در شبکه در وضعیت ریکورد صدا در کامپیوتر است.

 

تفاوت انواع کارت صدا کامپیوتر با هم چیست؟

به صورت تقریبی کارت صداها در تمامی کامپیوتر های امروزی به صورت inboard روی mother board نصب اند. اما برای جلوگیری از هرگونه خرابی و ضرر توسط کارت صداهای آنبرد، کارت صداها را به دو صورت internal  و external تولید کردند.

در کل کارت صدا های کامپیوتر از 4 بخش اصلی تشکیل شده اند:

  1. تبدیل کننده ی دیجیتال به آنالوگ (DAC)
  2. تبدیل کننده ی آنالوگ به دیجیتا (ADC)
  3. یکسری درگاه برای اتصال ورودی و خروجی های صدا
  4. یک واسط برای متصل کردن کارت صدا به کامپیوتر که می تواند یا از نوع PCI باشد و یا اگر کارت صدا اکسترنال بود می تواند از نوع USB باشد.

 

تفاوت انواع کارت صدا کامپیوتر با هم چیست؟

 

یکسری کارت صداهایی هم هستند که می توانند وظیفه های دیگری مثل بودن رابط دیجیتالی ساز ها و یا میدی نیز داشته باشند. البته لازم به ذکر است که کارت صداهایی که امروزه تولید می شوند برای اینکه قیمت مناسب تری داشته باشند، ساده تولید می شوند و وظیفه های اضافی که توسط آنها انجام میشد به درایورهای نرم افزاری واگذار شده است.

 

کارت صدا USB  چیست؟

بعضی وقت ها ممکن است motherboard  و یا تراشه ای که کارت صدا روی ان نصب است دچار مشکل شود. با این اتفاق کارت صدا دیگر کارایی خود را از دست می دهد و دیگر نمی تواند انتقال صدا و دریافت صدا از خروجی و ورودی ها را انجام دهد. برای حل این مشکل کارت صدا های اکسترنال یا خارجی را تولید کردند که یکی از کار آمد ترین و ارزان ترین آنها کارت صدای یو اس بی است که خیلی ساده به mother board  متصل می شود.

 

DSP در کارت صدا چیست؟

دی اس پی یک پردازنده ی سیگنال دیجیتال یا ریزپردازنده ای است که در خیلی از کارت های صوتی وجود دارد و باعث می شود پردازش های مربوط به صوت، خللی در پردازنده ی اصلی ایجاد نکند.

 

انواع ورودی خروجی کارت صدا

عموما در تمامی کارت صدا ها، جک های سه و نیم میلی متری ای وجود دارد اما در کارت صدا های خاصی درگاه های تفاوت دیگری هم وجود دارد.

برای مثال در تعدادی از کارت های صوتی، چند درگاه برای متصل شدن به بلندگو ها به خاطر دریافت صدای سه بعدی و فراگیر قرار دارد. یک سری درگاه نیز وجود دارند که اتصال های نوری را برای منتقل کردن صدا به صورت دیجیتال در فواصل کوتاه انجام می دهند که در بعضی کارت صدا ها وجود دارند و به انها درگاه‌های ورودی و خروجی S/PDIF می گویند.

 

انواع ورودی خروجی کارت صدا

 

اتصالاتی همچون یو اس بی یا فایر وایر نیز برای متصل کردن مستقیم کارت صدا به ریکوردر های صوتی یا تصویری نیز وجود دارد. در کارت صدا هایی که قیمت بیشتری دارند در کنار جک های سه و نیم میلی متری ای که برای اتصال بلندگو و میکروفون قرار دارند، جک های 6.3 میلی متری هم برای این اتصالات وجود دارند.

 

درایور کارت صدا چیست؟

سیستم عامل برای استفاده از قطعات سخت افزاری باید از زبان ماشین استفاده کند. به طور خلاصه، درایور برنامه ای است که زبان سطح بالا سیستم عامل و زبان سطح ماشین سخت افزار را برای یکدیگر ترجمه می کند.

به همین علت از درایور برای استفاده از کارت صدا استفاده می شود. در سیستم عامل های جدید ویندوز تمام امکانات مورد نیاز برای پخش صدا به واسطه رابط صوتی اینترنال وجود دارد. با این وجود شرکت هایی که کارت صدای اکسترنال تولید می کنند نیز در کنار این کارت صداها درایور های مخصوص به آن کارت صدا را نیز ارائه می دهند که از طرق مختلف می توان آنها را تهیه کرد.

 

پردازنده داخلی کارت صدا چیست و چه وظایفی دارد؟

درواقع پردازنده ی اصلی کارت صدا که وظیفه آن فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای پردازش سیگنال های صوتی است، یک DSP می باشد. عملکرد پردازنده ی کارت صدا با عملکرد پردازنده ی اصلی سیستم متفاوت است اما هرکدام از آنها در خود از یکسری مبدل های آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ استفاده می کنند که به ترتیب برای هدف هایی مثل ضبط صدا و پخش صدا می باشد.

 

خصوصیات کارت صدا

تعداد کانال هایی که کارت صدا پشتیبانی می کند از مهم ترین پارامتر های یک کارت صدا است. منظور از کانال، تعداد خروجی هایی است که یک کارت صدا می تواند داشته باشد.

به عنوان مثال در سیستم های صوتی ای که استریو هستند ما دو کانال صوتی داریم یعنی دو بلندگو و یک ساب ووفر، تشکیل دهنده ی کانال اند.

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم برای ضبط صدا در کارت صدا باید سیگنال آنالوگ به دیجیتال تبدیل شود.  لازمه این کار این است که موج را در فاصله های متوالی به صورت دقیق اندازه گیری شود یا اصطلاحا از آن نمونه گیری شود که این کار را ADC انجام می دهد. نرخ نمونه برداری یا سمپل ریت، به تعداد این اندازه گیری ها در ثانیه گفته می شود. که واحد آن کیلو هرتز می باشد.

 

خصوصیات کارت صدا

 

حال وقتی که ما عکس این اتفاق یعنی پخش صدا از کامپیوتر را انجام می دهیم برای آن که کیفیت آن بیشتر باشد نرخ نمونه برداری را افزایش می دهیم. پس هرچه نرخ نمونه برداری بیشتر، کیفیت صدای نمونه برداری شده به صدای اصلی بیشتر است. اما توجه کنید که حتی اگر بیشترین نرخ نمونه بردای را هم داشته باشیم باز هم کیفیت صدا از صدای اصلی کمتر است چرا که این بین خواه ناخواه نمونه های زیادی از بین می رود.

اعوجاج یک فرایند فیزیکی است که در آن صوت درون سیم حرکت می کند و اعوجاج را پدید می آورد. طبق همین قضیه از دو معیار برای نمایش اندازه کیفیت و افت صدا استفاده می شود:

  • THD یا جمع اعوجاج هارمونیک ها که ان را با درصد نشان می دهند.
  • SNR یا نسبت سیگنال به نویز که ان را نیز با دسی بل نشان می دهند.
  1. برای آنکه صدای با کیفیتی داشته باشیم باید SNR بیشتر و THD  کمتری داشته باشیم.

 

ظرفیت داده اِی دی سی و دی اِی سی هم با بیت اندازه گرفته می شود که بالا بودن آن نیز موجب بهبود کیفیت می شود و یکی از مشخصات کارت صدای خوب به شمار می آید.

یکسری دیگر از مشخصات کارت صدای خوب که هنگام خرید بهتر است به آن توجه کنید ویژگی هایی مثل پاسخ فرکانسی، میزان بلندی صدا در انواع فرکانس و گواهی نامه هایی که آن کارت صدا دارد می باشد.

و در نهایت نکته ی قابل ذکر این است که شما نمی توانید فقط از یک کارت صدای خوب انتظار دریافت صدا با بهترین کیفیت رو داشته باشید و برای اینکار باید از بلندگو های با کیفیت و با تعداد مناسب استفاده کنید. بنابراین اگر می‌خواهید کارت صدای شما عملکرد خوبی داشته باشد و تمام قابلیت هایش مورد استفاده قرار بگیرد باید توانایی بلنگوی شما نیز زیاد باشد. پس قبل از خرید کارت صدا اقدام به بهبود کیفیت خروجی های سیستم خود کنید.

 

آیا به کارت صدا نیاز دارید؟

راستش را بخواهید اگر در این دوره و زمان نبودید و هنوز سیستم ها انقدر که باید پیشرفته نشده بود و سیستم شما کارت صدا نداشت، باید کارت صدا به صورت جداگانه تهیه می کردید اما امروزه تمام سیستم ها کارت صدا دارند و صدای خوبی با استفادهاز کارت صداهای داخلی دریافت می شود. پس دیگر نیازی به خرید کارت صدا به صورت جداگانه ندارید.

 

آیا به کارت صدا نیاز دارید؟

 

اما اگر شغل شما جوری است که با صدا سر و کار دارید، برای مثال آهنگساز هستید، باید بگویم که احتمالا به کارت صدا نیاز پیدا خواهید کرد.

گیمر ها نیز برای بهتر بازی کردن نیاز به کارت صدا دارند چرا که با کارت صدا، صدای باکیفیت تری از بازی دریافت می کنند. در برخی از این کارت صدا ها از فناوری مجازی سازی با صدای فراگیر استفاده می شود تا صدای سه بعدی به یک خروجی استریو برای هدست تبدیل شود و گیمر ها برای پیدا کردن دشمن می توانند با استفاده از این صدا بهتر عمل کنند.

 

برندهای معتبر کارت صدا

برند های معتبر زیادی هستند که به تولید کارت صداهای با کیفیت می پردازند اما کارت صداهایی مثل  کارت صدا focusrite ، کارت صدا پریسونوس ، کارت صدا m audio و... جزو شرکت های معتبر تولید کارت صدا می باشند.

 

جمع بندی

با اینکه امروزه روی همه ی motherboard  ها کارت صدا ارائه می شود اما وجود یک کارت صدای دیگر باعث بهبود کیفیت صدای سیستم شما می شود. قیمت کارت صداها بنابر مشخصات آنها و همینطور برند آنها متفاوت است. برای مشاهده ی قیمت و خرید کارت صدا می توانید به سایت سازکالا مراجعه کنید و بررسی صورت گرفته روی هر محصول را با دقت مطالعه نمایید.

این مطلب برای شما مفید بود ؟

لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

نویسنده : محمد پورداداش

اپلیکشین هایپرکاربرد

نظرات کاربران

  • در انتظار تایید 0
  • تایید شده 0
نظر شما پس از تایید مدیر درج خواهد شد
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !

مطالب مرتبط

چرا اسپیکر صدا ندارد

در دنیای امروز، با قاطعیت می‌توانیم بگوییم، زندگی بدون تکنولوژی با مرگ تدریجی تفاوتی ندارد. اسپیکرها و ...

ادامه مطلب
پیش شماره 0942 و 0941 برای کجاست؟ تبلیغاته؟

پیش شماره 0942 و 0941 نه متعلق به ایرانسل است و نه متعلق به همراه اول و رایتل! شاید برای شما جالب باشد که بدانید سر ...

ادامه مطلب
فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو

فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو مراحلی است که در انتهای ثبت نام خودرو و هنگام ...

ادامه مطلب