گویا تک – آموزش موبایل
تبليغات

کدامیک از سرورهای hp را بخریم؟

کدامیک از سرورهای hp را بخریم؟

اچ‌پی یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان محصولات شبکه و به ویژه سرور در جهان است که برای تمامی ذائقه‌ها و نیازهای سازمانی سرورهای تخصصی تولید کرده است. به‌طوری که امروزه این شرکت اچ‌پی است که حرف اول در زمینه فروش محصولات سرور را می‌زند. ابداعات این شرکت در زمینه تولید محصولاتی مثل سرورهای HPE Moonshot و HPE Apollo  تحولی بزرگ در این حوزه پدید آورده است. چابکی، قدرت و انعطاف‌پذیری بالای سرورهای اچ‌پی از دلایل اصلی محبوبیت آن نزد سازمان‌های کوچک و بزرگ است. به همین دلیل است که هنگامی که صحبت از خرید سرورهای hp به میان می‌آید اولین انتخاب کارشناسان شبکه سرورهای hp است.

کدامیک از سرورهای hp را بخریم

HPE سرورهای خود را متنوع و بر مبنای کارهای متنوع و حوزه های مختلف می سازد. سرور های نسل ۱۰ HPE بر اساس ۴ فاکتور مهم طراحی شده اند؛ Security، Mobility، Cloud و Big Data. از انواع سرورهای HP میتوان Apollo Systems، BladeSystem، Synergy، Superdome، SimpliVity و انواع سرورهای پرولینت نام برد.

 

سرور پرولیانت HP

پرولیانت خط تولید اصلی سرورهای HPE ProLiant است و بیشترین میزان خرید انواع سرور  hpدر این برند را سرورهای پرولیانت تشکیل می دهند. تا قبل از ادغام کامپک با اچ‌پی، این کامپک بود که سرورهایی تحت عنوان ProLiant را روانه بازار می‌کرد، اما پس از تصاحب توسط HP، این شرکت سرورهای خود را با همین نام تولید و روانه بازار کرد. سرورهای پرولیانت اچ‌پی را باید نقطه عطف برنامه‌های راهبردی اچ‌پی دانست. این سرورها می‌توانند در هر مکان با هر حجم کاری و در هر زمان در دسترس باشند و انعطاف‌پذیری بالایی در تعامل با محیط‌های ابری و نرم‌افزارمحور دارند. اچ‌پی به منظور کاهش هزینه خرید محصولات، اقدام به تولید سرورهایی در کلاس‌های مختلف داده تا به نیازهای اساسی مشتریان پاسخ دهد. به همین دلیل است که امروزه تنوع در محصولات اچ‌پی بسیار زیاد است. سرورهای پرولیانت در چند خانواده و برای هر شبکه‌ای با هر ابعادی در دسترس قرار دارند. به‌طور کلی سازمان‌ها در هنگام خرید سرورهای پرولیانت اچ‌پی به سه معیار خانواده، سری پردازنده و نسل سرور دقت می‌کنند.

انواع سرورهای پرولیانت HP

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید سرورهای hp باید به آن دقت کنید انواع سرورهای پرولیانت موجود است. به‌طوری که باید متناسب با نیازهای ‌کاری، تراکنش‌های تجاری و محاسباتی که انجام می‌دهید گزینه مناسب را خریداری کنید. به‌طور کلی، سرورهای HPE ProLiant را می‌توان به هشت گروه طبقه‌بندی کرد که هر یک برای پاسخ‌گویی به نیازهای مختلف کاری کسب‌وکارها در نظر گرفته شده‌اند. این هشت گروه به شرح زیر هستند:

HPE ProLiant ML

HPE ProLiant DL

HPE ProLiant BL

HPE ProLiant SL/Apollo

HPE Synergy

HPE Moonshot System

HPE ProLiant Easy Connect

HPE ProLiant MicroServer

اچ‌پی در هنگام تولید این سرورها به گونه‌ای عمل کرده که قابلیت کنترل و مدیریت حجم‌های کاری چندگانه را دارند و هر کلاس برای انجام فعالیت‌های خاصی بیهنه‌سازی شده است.

 

1. سرور  HPE ProLiant Easy Connect

سرور  HPE ProLiant Easy Connect

سرورهای HPE ProLiant Easy Connect ایده‌آل‌ترین گزینه برای سازمان‌هایی است که دوست دارند بخش عمده کارها را به شیوه از راه دور انجام دهند. این سرورهای ترکیبی امکان استفاده از خدمات مدیریتی راه دور را فراهم می‌کنند.

 

2. HPE ProLiant MicroServer

HPE ProLiant MicroServer

سرورهای HPE ProLiant MicroServer Compact کم صدا و ظاهری جذاب دارند و مناسب برای کسب‌وکارهای کوچک هستند. کاربری آن‌ها ساده است و با استفاده از آن‌ها می‌توانید به شکل قابل ملاحظه‌ای در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. این سرورها به نسبت قیمتی که پرداخت می‌کنید قابلیت‌های خوبی در اختیارتان قرار می‌دهند و باعث بهبود عملکرد و بهره‌وری می‌شوند. علاوه بر این، در هنگام استفاده از این سرورها نیازی به اتاق سرور ندارید. به‌طور مثال، HPE ProLiant MicroServer Gen8 کوچک، کامل و در نوع خود خاص است که مناسب برای استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارها در نظر گرفته شده است. عملکرد خوب و کاربری ساده از ویژگی‌های شاخص این محصول است. سرور مذکور همراه با روتر HPE PS110 Wireless 11n VPN  و سوییچ PS1810، یک راه‌حل یکپارچه هم‌گرای خوب در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد.

3. سرورهای ML

سرورهای ML

 

اگر شرکت کوچک یا تازه تاسیس دارید یا به دلیل نوسانات قیمت توانایی خرید سرورهای گران‌قیمت را ندارید، مقرون به‌صرفه‌ترین گزینه سرورهای ML هستند. به‌طور مثال، ML10 G9 از سرورهای ایستاده اچ‌پی است که قابلیت‌های خوبی به نسبت هزینه‌ای که برای خرید آن پرداخت می‌کنید ارایه می‌کند. این سرور پیچیدگی فنی خاصی ندارد و به عنوان کامپیوتر شخصی نیز قابل استفاده است. سرور HPE ProLiant ML10 G9  در گروه سرورهای Mini Tower قرار می‌گیرد که ابعاد کوچکی دارند و نسبت به سرورهای دیگر هزینه کمتری برای خرید آن‌ها صرف می‌کنید. سرور مذکور از پردازنده‌های جدید اینتل اسکای‌لیک استفاده می‌کند که شامل پردازنده‌های ارزان‌قیمت پنتیوم، Core I3  و سری Intel Xeon E3-1200 V5  است. سرورهای ML دارای توسعه ظرفیت داخلی هارد دیسک‌ها هستند، قابل توسعه و ایده‌آل برای دفاتر راه دور یا شعبات سازمانی هستند. جالب آن‌که امکان استقرار برخی سرورهای ML در رک‌ها نیز وجود دارد.

 

4. سرورهای DL

سرورهای DL

به‌طور کلی، سرورهای DL گزینه مناسبی برای استقرار در رک‌سرورها هستند و به همین دلیل برخی منابع از اصطلاح رک‌مونت برای توصیف آن‌ها استفاده می‌کنند. این سرورها ترکیبی از عملکرد، بهینگی، مدیریت هوشمند و... را ارایه می‌کنند. به همین دلیل است که تنوع زیاد این سرورها در بازار را شاهد هستیم و علاوه بر این، پرفروش‌ترین سرور به شمار می‌روند. به‌طور مثال، HPE ProLiant DL360 یک انتخاب خوب است که در زمان خود لقب پرفروش‌ترین سرور HPE را از آن خود کرده بود. سرور مذکور یک‌ یونیت از رک را اشغال می‌کند و به لحاظ ویژگی‌های فنی تقریبا شبیه به مدل hp proliant dl380 gen10 است، با این تفاوت که به لحاظ پشتیبانی از تعداد دیسک‌های سخت با DL380  متفاوت است. در حالت کلی، سرورهای DL به دلیل ویژگی‌های فنی شاخصی که دارند مثل پشتیبانی از پردازنده‌های سری v4 و Intel Xeon E5-2600 v3 با حداکثر 22 هسته، 55 مگابایت کش و فرکانس 5 گیگاهرتز، وجود اسلات‌های کافی برای حافظه اصلی و پشتیبانی از چند ترابایت حافظه اصلی DDR4 در فرکانس 2400 مگاهرتز و پشتیبانی از حافظه‌های RDIMM و LRDIMM مورد توجه هستند. سرورهای این گروه می‌توانند به‌شکل مجازی تا 44 هسته پردازنده را برای دو پردازنده 22 هسته‌ای پشتیبانی کنند. یکی از نقاط قوت این سرورها پشتیبانی از سری تراشه‌های Intel C610 است. ویژگی مهمی که پردازنده و حافظه اصلی از آن پشتیبانی می‌کنند فناوری تشخیص و شناسایی خطای Advanced ECC است که پایداری سیستم را بهتر می‌کنند. پشتیبانی از دیسک‌های سخت از نوع SFF و LFF که می‌توانند از رابط‌های SATA یا SAS استفاده کنند، امکان قرار دادن 2 هارد بیشتر در جایگاه مدیا بی که از نوع SSF است و به معنی داشتن 10 هارد SFF است همراه با 3 اسلات PCIe برای افزایش I/O، ذخیره‌سازی بیشتر، کارت گرافیک، کارت شبکه و کنترلر اضافه و HPC، حافظه اصلی NVDIMM با قابلیت پشتیبانی از ظرفیت‌های چند گیگابایتی و نرم‌افزار مدیریتی HPE iLO 4 پارامترهایی نیستند که بتوان به سادگی از کنار آن‌ها گذشت.

سرور دی ال 380 نسل 10(dl380g10) سروریست سازگار برای Workloadهای و محیط های متنوع، با امنیت بالا دارای 2 پردازنده با قابلیت نسب در فضای Rack تنها 2 یونیت با ارائه عملکردی بی نظیر در کلاس سازمانی با تعادل مناسب برای توسعه پذیری و مقیاس پذیری متناسب با رشد سازمان ها، می باشد. در سرورهای این نسل از کنترلر HPE Dynamic Smart Array B140i استفاده شده که در حالت‌های Entry، Base و Performance قابل استفاده است. با این‌حال، B140i تنها در حالت UEFI کار می‌کند و قادر به پشتیبانی از حالت Legacy نیست. اگر در نظر دارید از حالت Legacy استفاده کنید به یک کنترلر دیگر نیاز دارید. البته دقت کنید که همه سرورهای این گروه ممکن است از ویژگی‌های فنی فوق‌الذکر پشتیبانی نکنند، اما در حالت کلی این ویژگی‌ها مختص سرورهای این گروه هستند.

 

5. سرورهای تیغه‌ای اچ‌پی

سرورهای تیغه‌ای (Blade System) به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مصرف انرژی بهینه‌ای دارند. سرورهای تیغه‌ای فضای کمی اشغال می‌کنند و توان پردازشی خوبی ارایه می‌کنند. علاوه بر این، در هنگام نصب در سرور فضای کمی را اشغال می‌کنند. از مزایای شاخص این سرورها باید به کابل‌کشی ساده‌تر و بهینه‌تر اشاره کرد. سرورهای تیغه‌ای اچ‌پی را باید سرورهای انکلوژر تیغه‌ای توصیف کرد که متشکل از چند سرور تیغه‌ای هستند. تیغه‌ها، بوردهایی نازک و ماژولار هستند که هر یک از آن‌ها یک سرور مستقل است و به یک اپلیکیشن خاص تخصیص داده می‌شود. تیغه‌ها روی یک کارت مجزا که پردازنده، حافظه، استوریج، کنترلرهای شبکه، کارت HBA و دیگر پورت های I/O را دارند قرار می‌گیرند و می‌توانند دارای پاور افزونه باشند. از ویژگی‌های شاخص این سرورها باید به ارایه یک الگوی هم‌گرا به منظور کاهش هزینه‌های مراکز داده، قابلیت رسیدگی به حجم بالای جریان‌های کاری، خودکار کردن فرایندها و نظارت مستمر بر سلامت سیستم اشاره کرد.

6. سرورهای SL و Apollo

سرورهای SL قابلیت نصب درون رک را دارند و برای شبکه‌هایی با ابعاد بزرگ ساخته شده‌اند. این سرورها با چگالی (Density) بالا که همراه با بهینگی و عملکرد پیشرفته است گزینه مناسبی برای شبکه‌های گسترش‌پذیر به شمار می‌روند. البته دقت کنید که این سرورها دیگر تولید نمی‌شوند و خط تولید آن‌ها با سرورهای Apollo جایگزین شده است.

سرورهای Apollo که با کد اختصاری XL شناخته می‌شوند، زیرساختی همه منظوره با عملکرد، گسترش‌پذیری و بهره‌وری بالا ارایه می‌کنند و سیستم‌های Rack-Scale (Rack-Scale معماری منطقی است که منابع شبکه، ذخیره‌سازها و عملیات پردازشی را تفکیک می‌کند و استفاده بیشتر از منابع و مخازن را بهتر می‌کند.) هستند که ایده‌آل‌ترین گزینه برای محیط‌های محاسباتی با عملکرد بالا (High Performance Computing) و فعالیت‌هایی هستند که مرتبط با پردازش حجم عظیمی از اطلاعات است. بر مبنای این توصیف باید بگوییم که سرورهای مذکور برای سازمان‌های بزرگ طراحی شده‌اند، زیرا یک معماری فرامقیاس (Hyperscale) دارند که قدرت پردازش فوق‌العاده و قابلیت ارتقا خوبی دارند.

7. Moonshot System

سرور اچ‌پی HPE Moonshot یک سیستم با توان پردازشی مناسب است که بدون مشکل از عهده محاسبات بر می‌آید. این سرورها گزینه مناسبی برای شبکه‌های نرم‌افزار محور هستند و با هدف مدیریت بارهای کاری خاص و مراکز داده طراحی شده است. از ویژگی‌های شاخص این سرورها باید به بهینه‌سازی عملکرد نرم‌افزار با ارایه بهترین راه‌حل برای کارهای حجیم، مقرون به صرفه‌بودن به دلیل طراحی ساده و به دور از پیچیدگی و... اشاره کرد. سرور اچ‌پی HPE Moonshot همانند سایر محصولات این شرکت دارای نرم‌افزارهای مدیریتی است تا امکان مدیریت سرور به ساده‌ترین شکل امکان‌پذیر شود.

 

در هنگام خرید سرور به چه نکاتی باید دقت کرد؟

اچ‌پی برای آن‌که فرایند خرید و تشخیص سرورها ساده باشد، از نسل‌های مختلف برای توصیف آن‌ها استفاده کرده است. به‌طوری که در سال 2011 میلادی نسل هفتم سرورهای این شرکت و مدل‌هایی مثل سرور DL380 G7 کاملا محبوب بودند. در سال 2013 میلادی نسل هشتم روانه بازار شدند که قابلیت‌های کاربردی جالبی در اختیار سرپرستان شبکه قرار دادند. در ادامه  سرورهای نسل 9 با هدف کاهش قیمت و پیچیدگی و متناسب با تغییرات دنیای فناوری روانه بازار شدند که محصولاتی مانند hp proliant dl380 کاملا پر فروش بودند. در سال 2017 میلادی سرورهای نسل 10 اچ‌پی با نوآوری‌های خاص روانه بازار شدند که سرور پر فروش HPE DL380 G10 از جمله آن‌ها است. سرورهای  hp proliant dl380 در هر نسلی که در بازار وجود داشته باشد قدرتمندترین سرور این شرکت است که به دلیل پایداری، انعطاف‌پذیری، گسترش‌پذیری و خدمات پس از فروش خوب با استقبال سازمان‌ها روبرو شده است. به‌طور مثال، hp proliant dl380 gen10 هنوز هم از سرورهای گران‌قیمت بازار است که به واسطه گسترش‌پذیری خوبی که ارایه می‌کند انتخاب اول سازمان‌های بزرگ است. در ۶ آوریل ۲۰۲۱، شرکت اچ پی ای اعلام کرد که پیشرفت‌های قابل توجهی در محاسبات و مسیر تحول دیجیتالی بوجود آورده است. این تحولات در سرورهای Rack Mount سری پرولینت DL360 و DL380، سیستم های Density-optimized HPE Synergy 480 و سیستم های Highly Dense HPE Apollo 2000 ایجاد شده است. پلتفرم جدید HPE امکان استفاده از نسل ۳ پردازنده های مقیاس پذیر اینتل زئون را فراهم کرده که ویژگی های پیشرفته ای در عملکرد Compute Processing و پشتیبانی از درگاه های PCIe Gen4 بر روی سرورهای جدید اچ پی که به آنها Plus Server گفته می شود فراهم میکند. همچنان سری پلاس اچ پی مدل hp proliant dl380 plus از پرفروش ترین سرورها در بازار می باشد.

این مطلب برای شما مفید بود ؟

لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

نویسنده : محمد پورداداش

اپلیکشین هایپرکاربرد

نظرات کاربران

  • در انتظار تایید 0
  • تایید شده 0
نظر شما پس از تایید مدیر درج خواهد شد
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !

مطالب مرتبط

چرا اسپیکر صدا ندارد

در دنیای امروز، با قاطعیت می‌توانیم بگوییم، زندگی بدون تکنولوژی با مرگ تدریجی تفاوتی ندارد. اسپیکرها و ...

ادامه مطلب
پیش شماره 0942 و 0941 برای کجاست؟ تبلیغاته؟

پیش شماره 0942 و 0941 نه متعلق به ایرانسل است و نه متعلق به همراه اول و رایتل! شاید برای شما جالب باشد که بدانید سر ...

ادامه مطلب
فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو

فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو مراحلی است که در انتهای ثبت نام خودرو و هنگام ...

ادامه مطلب