14 نکته مهم برای انجام خرید اینترنتی امن و بدون هک شدن حساب
- پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۷
- امنیت ~ مقالات فناوری
در دنیای امروز اینترنت و فروشگاههای اینترنتی حجم زیادی از کارهای روزمره کاربران دنیا را به خود اختصاص داده اند. خرید اینترنتی نیز با توجه به این که مزیتهای خوبی از جمله صرفه جوبی در وقت کاربران، کاهش هزینههای بازاریابی، افزایش امنیت در جابجایی پول، ایجاد شغل و کارآفرینی مورد استقبال بسیاری از کاربران اینترنتی قرار گرفته است.
امروزه بیشتر کاربران تجربه خرید از طریق اینترنت و درگاههای بانکی را داشته اند، اما لازمهی یک خرید اینترنتی امن چیست؟ همان طور که میدانید در فضای اینترنت نیز همانند دنیای واقعی کلاهبردارانی وجود دارند که با عدم آگاهی کاربران مبتدی و کم دقتی مشتریان اقدام به سرقت اطلاعات بانکی آنها میکنند که نتیجه آن هک شدن حساب بانکی میباشد. در این مقاله امنیتی تصمیم داریم 14 نکته بسیار مهم برای انجام خرید اینترنتی امن و بدون هک شدن حساب بانکی را خدمت شما آموزش دهیم. در ادامه همراه با گویا تک باشید.
فهرست سرفصل ها
معرفی 14 نکته مهم برای انجام خرید اینترنتی امن و جلوگیری از هک شدن حساب
فروشگاههای اینترنتی
- از فروشگاههای معتبر و شناخته شده که دارای کالاهای مجاز هستند خرید کنید. معمولا فروشگاههای غیرمجاز و نامعتبر بیشتر کلاهبرداری میکنند.
- از فروشگاههای ثبت شده در وزارت صنعت و معدن و ساماندهی که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند خرید کنید. در تصویر زیر نماد اعتماد الکترونیکی نمایش داده شده است و با کلیک بر روی آن میتوانید مشخصات فروشگاه را مشاهده کنید. (توجه داشته باشید که ابتدای آدرس پنجره باز شده enamad.ir باشد و همچنین شما میتوانید از خود سایت مذکور نیز استعلام بگیرید)
- قبل از خرید در مورد سوابق فروشگاه از دوستان و آشنایان خود پرس و جو کنید. همچنین با جستجوی نام و سابقه فروشگاه اینترنتی مورد نظر در موتورهای جستجو میتوانید اطلاعاتی از آن پیدا کنید.
- صفحات و پنجرههای ناخواسته که در سایتهای اینترنتی باز میشوند و حاوی پیامهای "شما برنده شدهاید" و ... هستند را نادیده بگیرید. زیرا این صفحات اغلب تقلبی بوده و قصد کلاهبرداری از شما را دارند.
- قبل از خرید با مسئول فروشگاه گفت و گوی تلفنی انجام داده و در رابطه با محصول از آن سوال بپرسید.
درگاه بانکی
درگاه پرداخت بانکی یکی از حساسترین بخشهای یک خرید اینترنتی است و در صورت سهل انگاری امکان به سرقت رفتن اطلاعات شما وجود دارد.
- آدرس تمامی درگاههای پرداخت اینترنتی بانکهای ایران "shaparak.ir" است که در تصویر زیر با خط قرمز مشخص شده است. به زبان سادهتر اگر درگاه پرداختی فاقد آدرس "shaparak.ir" باشد، بدانید که صفحه مورد نظر کاملا جعلی و نا امن است.
- تمامی درگاههای بانکی از SSL و روشهای مطمئن رمزنگاری استفاده میکنند. پس دقت کنید که در کنار آدرس درگاه پرداخت علامت قفل و عبارت "https" درج شده باشد. در صورتی که درگاه مورد نظر فاقد این موارد باشد جعلی است.
- پس از اینکه صحت درگاه بانکی مورد نظر را بررسی کردید، اطلاعات پذیرنده از قبیل "نام پذیرنده" و "آدرس پذیرنده" و "مبلغ قابل پرداخت" را بررسی کنید.
- در هنگام وارد کردن اطلاعات کارت بانکی از صفحه کلید مجازی موجود در بانک استفاده کنید.
- در تصویر زیر ما تصویر یک درگاه جعلی را قرار دادهایم. با این که این صفحه دارای علامت قفل و https است اما اگر به آدرس آن توجه کنید، چیزی غیر از آدرس Shaparak.ir است. پس توجه داشته باشید که مهم ترین اصل در تشخیص درگاه اصلی از جعلی، آدرس سایت Shaparak.ir است که در تمامی بانک ها یکسان است.
(عکس بالا تصویر یک درگاه فیشینگ و جعلی را نشان میدهد)
سایر نکات
- در هنگام خرید اینترنت از فیلتر شکن و VPN استفاده نکنید.
- تا جای ممکن از مکانهای که اینترنت رایگان در اختیار شما قرار میدهند اقدام به خرید اینترنتی نکنید! همچنین در هنگام استفاده از رایانههای کافی نت کمی بیشتر دقت کنید.
- از مرورگرهای امن مثل Chrome ، Firefox و اپرا استفاده کنید. همچنین بهتر است که آنتی ویروس دستگاه شما فعال باشد، زیرا نرم افزارهای آنتی ویروس میتوانند صفحات فیشینگ و جعلی را شناسایی کنند.
- رمزهای اینترنت و بانکی خود را هر چند وقت یک بار عوض کنید.
در صورت وجود هرگونه سوال و مشکل در این زمینه از بخش دیدگاهها همراه با ما باشید. همچنین برای اطلاعات بیشتر از سایت شاپرک استفاده کنید.