7 ترفند ساده برای گرفتن عکس عالی توسط دوربین گوشی
- یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸
- مقالات عمومی فناوری ~ مقالات فناوری
گرفتن عکس عالی با گوشی هوشمند یکی از نیازهای هر کاربر است. دوربین گوشیهای هوشمند نسل به نسل در حال پیشرفتهتر شدن هستند، همچنین اپلیکیشنهای تصویربرداری، ویرایش و اشتراک عکس روز به روز بصریتر و بهینه تر میشوند بنابراین جای تعجبی نیست که مردم روزانه میلیاردها عکس در اینترت و بخصوص شبکههای اجتماعی منتشر میکنند. عکاسی، زبان شبکههای اجتماعی، و گوشیهای هوشمند ابزار آن است اما برای استفاده حداکثری از این دوربینها، نیاز به راهنمایی و ترفندهای اولیه دارید.
اگر میخواهید با دوربین گوشی، عکسهای بهتری در جمعهای دوستانه و خانوادگی بگیرید.یا اگر دوست دارید عکسهای زیبا و حرفهای برای اینستاگرام خود بگیرید، با دقت این مقاله را بخوانید چرا که ما در گویاتک چندین راهکار و آموزش به در بخور برای بالا بردن مهارت عکاسی با موبایل برای شما آماده کردهایم.
فهرست سرفصل ها
برای گرفتن عکس خوب، لنز دوربین گوشی را همیشه تمیز نگه دارید
شاید این نکته خیلی بدیهی باشد اما اکثرا مورد بیتوجهی قرار میگیرد، گوشیهای هوشمند دائما در حال استفاده شدن هستند. اثر انگشت، گرد و غبار و چرک دست براحتی میتوانند سطح رویی لنز را کثیف کنند. لنز کثیف باعث میشود که نور به طور کامل از طریق دوربین پردازش نشده و عکس نهایی تیره و تار شود و پاک کردن لنز دوربین با دستمالی که الیاف میکروفیبر دارد بهترین گزینه است. اگر دستمال همراهتان نیست با گوشهای از لباستان که نرم و تمیز است، لنز را پاک کنید یا از الیاف زیر برای این کار استفاده نکنید زیرا سطح لنز را خراش میدهند.
سعی کنید از قانون یک سوم در عکاسی استفاده کنید.
قانون یک سوم یک قانون ترکیبی در نقاشی و عکاسی است. این قانون به عکاس کمک میکند که ترکیببندی بهتری از کادر عکس خود داشته باشد. با استفاده از قانون یک سوم عکاس توجه بیننده را به سمتی از عکس خود، جلب میکند. قانون یک سوم، کادر عکس را به سه قسمت مساوی، هم از لحاظ افقی و هم عمودی تقسیم میکند و سوژه مورد نظر باید روی محل تلاقی خطوط تقسیم یا بین آنها قرار گیرد. سوژه باید کمی دورتر از مرکز باشد تا یک تصویر متعادل تر بوجود آمده و حس بیشتری از فضا و حرکت نمایان شود. عکس هایی که سوژه در مرکز عکس قرار دارد، حس مصنوعی را به بیننده القا میکنند. اکثر دوربین گوشیهای امروزی قابلیت نمایش دادن این خطوط فرضی را دارند. این قابلیت اکثرا با نام Grid Line نشان داده میشود.
در عکس بالا خرطوم فیل با یکی از خطوط عمودی هم طراز شده و سطح خیابان هم با یکی از خطوط افقی موازی شده است، همچنین علاوه بر خطوط موازی و افقی، نقاط تلاقی این خطوط هم مهم هستند. این نقاط مکانهای بالقوهای برا جلب توجه بیننده هستند و قرار دادن یک ویژگی مهم در نزدیکی این نقاط باعث پررنگتر شدن آن میشود.
قانون یک سوم، همیشه کاربرد ندارد. با توجه به احساسی که شما از طریق عکستان میخواهید به بیننده القا کنید، میتوانید از ترکیبهای دیگری برای قاببندی استفاده کنید. به عنوان مثال اگر میخواهید تقارن یک ساختمان را در عکس خود نشان دهید. قرار دادن ساختمان در مرکز تصویر منطقیتر به نظر میرسد.
به روشنایی و نورپردازی در عکسهایتان توجه کنید
نورپردازی یکی از مهمترین جنبههای عکاسی است. حتی ریشه عبارت Photography از این عبارت مشتق شده: نقاشی با نور! جهت، رنگ و شدت منبع نور می تواند اثرات چشمگیری روی یک عکس داشته باشد به همین دلیل است که عکاسان حرفه ای اغلب دارای بازتابنده ها و دستگاه های دیگر برای دستکاری در نورپردازی هستند. هنگامی که شما با دوربین گوشی مشغول عکاسی هستید، خبری از ابزارهای حرفهای نورپردازی نیست اما ناامید نشوید! با رعایت چند نکته میتوانید بهترین بهره را از نور موجود ببرید. یک قانون مهم اینست که منبع اولیه نور باید پشت سر شما و رو به سوژه باشد، زاویه های مختلف را امتحان کنید. مثلا نوری که از کنار به صورت سوژه تابیده میشود، پرتره متفاوتتری از نور مستقیم روی سوژه خلق میکند. شما همچنین میتوانید از شرایط نوری خاص (مثل غروب آفتاب) برای خلق عکسهایی منحصر به فرد استفاده کنید.
از فعال کردن فلش دوربین خود اجتناب کنید
فلش دوربین به ظاهر مناسب برای گرفتن عکس در محیط های کم نور است اما به طور کلی استفاده از فلش دوربین گوشی عکسهای بدتری نسبت به حالت بدون فلش ایجاد میکند. هنگام گرفتن تصاویر، فلاش می تواند مصنوعات ناخواسته مانند چشم های درخشان و یا پوست بیش از حد روشن را حتی در بهترین گوشی هوشمند ایجاد کند. در این موارد توصیه میشود که از ابزار جانبی موبایل برای نورپردازی استفاده کنید. به عنوان مثال در عکس بالا یک لامپ LED میبینیم که حتی قابلیت گرم و سرد کردن طیف نور را دارد.
برای گرفتن عکس خوب با موبایل هرگز از زوم دیجیتالی استفاده نکنید
مورد بعدی که حتما باید از آن دوری کنید، استفاده از قابلیت زوم دوربین گوشیتان است دلیلش هم اینست که در اکثر موبایلها، قابلیت زوم، مانند دوربینهای معمولی عمل نمیکند. هنگامی که از یک دوربین با زوم اپتیکال استفاده می کنید، لنز دوربین، فاصله کانونی را افزایش یا کاهش میدهد اما زوم دیجیتال در دوربین گوشی، این کار را انجام نمیدهد. در عوض تکهای از عکس را بصورت لحظهای بریده که باعث میشود اشیا نزدیکتر به نظر بیایند همین امر سبب افت کیفیت عکس میشود.
قابلیت زوم دیجیتال در گوشیهایی نظیر iPhone XS بهبود یافته اند. اما ما باز هم تاکید میکنیم که از این گزینه برای عکاسی استفاده نکنید. به دو عکس بالا دقت کنید. عکس اول از فاصله دورتر و با قابلیت زوم دیجیتال گرفته شده. تاری و کیفیت پایین عکس کاملا مشهود است. اما در عکس دوم به سوژه نزدیکتر شدهایم و سپس عکس گرفته شده است، اگر امکان نزدیکتر شدن به سوژه را ندارید، بدون زوم کردن عکستان را بگیرید.
بعدا میتوانید قسمت مورد نظر را با نرمافزارهای مربوطه ببرید. یعنی دقیقا کاری که زوم دیجیتال انجام میدهد!
حالتهای دوربین، HDR و RAW در عکاسی با گوشی
هنگام استفاده از دوربین گوشی، ممکن است متوجه شوید که حالت های مختلفی برای انتخاب وجود دارد.همچنین یک گزینه اتوماتیک نیز وجود دارد که اکثر افراد ترجیح میدهند دوربین روی حالت اتوماتیک باشد. حالت اتوماتیک تنظیمات دوربین را، بنا به شرایط محیط از قبیل نور و گرمی رنگها، تنظیم میکند اگر میخواهید به سرعت عکس خود را بگیرید این گزینه مناسبی است. اما اگر بدنبال یک عکس حرفهای تر هستید، گزینههای دیگری نیز موجود میباشد.
استفاده از حالت های خاص می تواند پرتره های بهتر، پانوراما و موارد بیشتری را به شما ارائه دهد و از طریق تنظیمات مختلف در برنامه دوربین خود، بهترین حالت را با توجه به محیطی که در آن هستید، انتخاب کنید. میتوانید انواع گزینهها را تست کرده تا بهترین حالت را برای عکاسی در آن محیط پیدا کنید.
حالت HDR در عکاسی با گوشی هوشمند
یکی از تنظیمات مهم و کارآمد، حالت HDR است. اچ دی آر یک نوع از ضبط و پردازش تصویر است که به دوربین کمک می کند تا جلوه های ویژه و سایه ها را در یک صحنه ترمیم کند، به این ترتیب می توان تصاویری را ایجاد کرد که شباهت بیشتری به استنباط بصری چشم انسان از عکسها دارد.
در اکثر گوشیها، حالت HDR سه عکس همزمان میگیرد، یک عکس تاریکتر، یک عکس روشنتر و یک عکس خنثی. در نهایت این سه عکس با هم ترکیب شده و تمامی رنگهای بالا و پایین را در یک عکس به نمایش میگذارد. حالت HDR گزینه مناسبی برای عکاسی از مناظر و صحنههای دارای نور پس زمینه میباشد.
ولی از این حالت برای عکاسی از سوژه های متحرک یا صحنه هایی با رنگ های مرتعش استفاده نکنید. گوشی های جدید، حالت های عکسبرداری که در دوربینهای نرمال پیدا می کنید، را به شما ارائه میدهند. حالتهایی مانند: اولویت دیافراگم، اولویت شاتر و راهنمای کامل، تعیین حساسیت و تعادل رنگ سفید و... .استفاده از این امکانات کنترل بیشتری برای خلق عکس نهایی به شما میدهند.
پس تنبل نباشید و همیشه از حالت اتوماتیک برای عکاسی استفاده نکنید.
حالت RAW در گرفتن عکس با موبایل
قابلیت نیمه حرفهای بعدی که اکثر گوشیهای جدید از آن پشتیبانی میکنند، حالت RAW است. تقریبا تمامی گوشیها، عکسها را با فرمت JPEG ذخیره میکنند.
با اینکه استفاده از فرمت JPEG معمولتر است، اما حالت RAW بدلیل فشرده سازی نکردن عکسها، کیفیت بالاتری را ارائه میدهد. در حالت RAW عکسهای شما جزییات بیشتری در نور، سایهها، گرمی رنگها و موارد دیگر دارند. البته این را هم در نظر داشته باشید که حجم عکسهای شما بدلیل فشرده نشدن و حفظ جزییات، بیشتر از عکسهای با فرمت JPEG خواهد شد.
کار با برنامه های مختلف ویرایش و ذخیره عکس
برنامههای مختلفی برای ویرایش عکس روی گوشی وجود دارند. شما حتی میتوانید از ابزار ساده اینستاگرام برای این کار استفاده کنید. اگر از این برنامه ها به درستی و با خلاقیت بهره ببرید میتوانید زیبایی عکس خود را دو چندان کنید نرم افزارهای مختلف را نصب کنید و عکسهایتان را ویرایش کنید.بعد از مدتی نرم افزار مورد نظر خود را که با آن راحتتر هستید پیدا خواهید کرد.به یاد داشته باشید که عکاسی یک هنر است، و مانند هر هنر، دانستن قوانین مهم است.
از نکات فوق برای بهبود عکسهایتان استفاده کنید. اما هیچوقت از آزمون و خطا نترسید.
دیدگاه شما در رابطه با این آموزس دوربین چیست؟
به شما پیشنهاد میکنیم از مطلب " آموزش گرفتن سلفی در اندروید " نیز دیدن فرمایید. همچنین در صورت وجود هرگونه سوال و مشکل از بخش دیدگاهها برای ما یک نظر ارسال کنید.
موفق و پیروز باشید..