آیا کرونا درمان میشود؟ راههایی برای پیشگیری و درمان کرونا
- پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۸
- رپورتاژ
کرونا و دستگاههای حضور و غیاب
این روزها خبرهای بسیار زیاد و ناگواری دربارهی بیماری به نام "کرونا به گوشمان میرسد. بیماری که روزمان را به شب سیاه تبدیل کرده است و ترس را به جانمان انداخته است.
انگار سال 98 قصد ندارد تمام شود و در این اتفاقهای شوم و ناگوار را به روی ما ببندد.
راست است که از قدیم گفتهاند: "سالی که نکوست از بهارش پیداست!" 98 از همان اول سال هم سر سازگاری با ما نداشت و با به راه افتادن سیل در اولین روزهای عید از ما زهر چشمی گرفت که شاید تا مدتها فراموشمان نشود.
بعد هم زلزله و اتفاقات سیاسی و فاجعهی سقوط هواپیما نیز به تمام فجایع امسال اضافه شد.
اما 98 به این اتفاقات راضی نشد و در آخرین ماهش برگ برندهی دیگری را برایمان رو کرد.
برگه برندهای که روزگارمان را سیاه کرد و باعث شد هر روز بوی مرگ از این سو و آن سو به مشاممان برسد.
کرونا شاید یکی از بزرگترین فجایعی است که در قرنهای اخیر اتفاق افتاده است و تا جان مردمان بسیاری را نگیرد هم دست بردار نیست.
اما همهی ما باید بدانیم که با یک جا نشستن و انتظار مرگ را کشیدن هیچ چیزی حل نمیشود! شاید این روزها باید بسیار بیشتر از روزهای دیگر زندگی کنیم و به زدگی و زنده بودنمان عشق بورزیم.
علاوه بر اینها باید بسیار مراقب سلامتیمان باشیم تا در حد امکان از ابتلا به این ویروس مهلک جلوگیری کنیم و در صورت ابتلا، با مراقبتهای ویژه سعی کنیم این ویروس را به دیگران انتقال ندهیم.
در این مقاله تصمیم داریم کمی بیشتر دربارهی این ویروس بدانیم و راههای جلوگیری از آن را – که البته در رسانهها دارند آن را فریاد میزنند- یاد بگیریم و با تلاشهای هرچند کوچک سعی کنیم از این مهلکه جان سالم به در ببریم! باشد که رستگار شویم!
کرونا چیست؟
ویروسهای کرونا گروه بزرگی از خانوادهی ویروسها را تشکیل میدهند.
این ویروس از دولایهی اصلی تشکیل شده است.
هستهی این ویروس از مواد ژنتیکی و لایهی بیرونی آن را تاجهای پروتئینی تشکیل دادهاند.
جالب است بدانید به ویروس کرونا به دلیل شکل تاج مانندی که پوشش پروتئینی آن دارند ویروس تاجدار نیز گفته میشود.
در حقیقت اسم این ویروس از واژهی کرون به معنای تاج گرفته شده است.
این ویروس انواع مختلفی دارد که برخی از آنها به دستگاه تنفسی انسان حمله میکنند و برخی از آنها معده و رودهی انسان را هدف میگیرند.
علائم ویروس کرونا در ریه، معمولا در سرماخوردگیهای معمول و نوعی سرماخوردگی ترشح آور به نام پِنومونیا ظاهر می شود که معمولا در بیشتر افراد با سرماخوردگی ملایمی همراه است.
البته انواع شدیدتر و مهلکتری هم از این ویروس وجود دارد که جان انسانهای بسیار زیادی را تا به امروز گرفتهاند.
نوعی از ویروس کرونا به نام سارس در سال 2003 میلادی کشف شد و جان انسانهای بسیار زیادی را گرفت.
نه سال بعد یعنی در سال 2012 میلادی، نوع دیگری از خانوادهی این ویروس به نام مرس در کشور عربستان صعودی پدیدار شد و باعث شد عدهی بسیار زیادی جان خود را در اثر این بیماری از دست بدهند.
در نهایت در سال 2019 میلادی، گونهی بدیعی از ویروسهای این خانواده به نام کرونا در چین پدیدار شد و همان گونه که شاهد ان هستیم تا به امروز تلفات بسیار زیادی در جهان و کشور خودمان داشته است.
کرونا در قدم اول از سرماخوردگی پنیمونیا و غذاهای دریایی و موجودات زنده در ووهان چین پدیدار شد.
کرونا در ابتدا گریبان چند نفر را گرفت و سپس از طریق آن چند نفر به خانوادهها و پرسنل بیمارستان و سپس به تمام شهرهای چین و جهان رسید.
تاکنون داروی خاصی برای درمان کرونا کشف نشده است.
کرونا چگونه به انسان منتقل شد؟
این ویروس در چرخهی حیواات به صورت طبیعی وجود داشته و منوال طبیعی زندگی خود را هم طی میکرده است.
اما به دلیل ارتباط انسان با حیوانات، ویروس از چرخهی طبیعی خود خارج شده و وارد زندگی انسانها شده است.
برای مثال ویروس مرس از شتر به انسان منتقل شده است و سارس از طریق گربهی وحشی به چرخهی زندگی انسان انتقال یافته است.
گفته میشود که ویروس کرونا از طریق حیواناتی مانند خفاش و مورچه خوار به چرخهی زندگی انسان انتقال پیدا کرده است.
اما هنوز منبع موثقی از این خبر در دست نیست و مطمئن نیستیم که منشا این بیماری چه بوده است!
چگونه مبتلایان به کرونا را تشخیص دهیم؟
یکی از راههای این که بتوانیم بفهمیم شخصی مبتلا به کرونا هست یا خیر؛ این است که از فرد مشکوک به کرونا، اثر انگشت ژنتیکی بگیریم.
اثر انگشت ژنتیکی اصطلاحی است که برای نمونه برداری از فرد مشکوک به بیماری استفاده میشود.
در این فرآیند نمونهای از مخاط ریه فرد برداشته میشود و با انجام آزمایشهای مختلف روی نمونه، مشخص میشود که فرد مبتلا به کرونا هست یا خیر!
چگونگی انتقال ویروس کرونا
ویروس کرونا از طریق عطسه، سرفه، انتشار بزاق دهان و سطوح آلوده به ویروس به انسانها منتقل میشود.
پس باید محیط اطراف خود را به طر مرتب با مایع 60% الکلی، ضد عفونی کنیم و تا حد امکان سعی کنیم در مجامع عمومی حاضر نشویم.
بیشترین افرادی که در معرض ریسک ابتلا به کرونا قرار دارند اول پزشکان و پرستارانی هستند که در خط مقدم بیمرستانها در حال جنگ با این بیماری و مراقبت از بیماران کرونایی هستند.
در وهلهی دوم کسانی هستند که یکی از اعضای خانوادهی آنها مبتلا به کرونا شده و در حال مراقبت از او هستند و در وهلهی سوم افرادی هستند که به طور مستقیم با حیوانات سر و کار دارند.
علائم ابتلا به ویروس کرونا
هنوز علائم مشخص و واضحی برای این بیماری تعریف نشده است زیرا تا کنون هیچ کدام از متخصصین ویروسشناسی نتوانستهاند علائمی قطعی برای این ویروس پیدا کنند.
اما علائمی که در بیشتر مبتلایان به چشم میخورد عبارت اند از: تب، سرفههای خشک و عطسه، سردرد و سرگیجه، مشکلات تنفسی و تنگی نفس، مشکلات گوارشی، ترشح عفونت، از کار افتادن کلیهها و در نهایت مرگ است.
آیا درمانی برای کرونا وجود دارد؟
تا به امروز هیچ راه درمان قطعیای برای درمان ویروس کرونا شناخته نشده است.
نه واکسنی تا به امروز ساخته شده و نه داروی خاصی برای بهبود بیماری وجود دارد. برآمدن از پس این بیماری فقط و فقط بر عهدهی سیستم دفاعی خود انسان است؛ پس سعی کنید با خوردن غذاهای مقوی و مرکبات، سیستم دفاعی بدن خود را تقویت کنید و تا حد امکان از رفت و آمد کردن به اماکن شلوغ و مجامع عمومی خودداری کنید. همچنین از افرادی که مشکوک به ابتلا به این ویروس هستند دوری کنید و تا حد امکان به مکانهای آلوده مانند بیمارستانها رفت و آمد نکنید.
کرونا و دستگاههای حضور و غیاب
شاید یکی از مهمترین راههای انتقال ویروس کرونا در این روزها، سطحهای مشترک تماسی در ادارهها و مجامع عمومی هستند.
برای مثال دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی که امروزه در بیشتر ادارهها و کارخانجات از آنها استفاده میشود ممکن است یکی از مهمترین راههای انتقال آلودگی باشند.
مخصوصا اگر ادارهی شما از آن دست ادارههایی باشد که از دستگاههای حضور غیاب اثر انگشتی استفاده میکنند.
شما که نمیتوانید برای هر کدام از کارمندان شرکت اسپری ضد عفونی تهیه کنید و بگویید قبل از این که اثر انگشت خود را روی دستگاه ثبت کنی اول اسپری را استفاده کن!
این کار هم مقدور نیست و هم این که باعث خرابی و از کار افتادن دستگاه میشود.
اما از طرفی اگر یکی از کارمندان شرکت به این بیماری مبتلا شود و این بیماری را به سایر کارمندان نیز انتقال دهد؛ وضعیت بسیار خطرناک و بحرانی میشود. پس باید به فکر راه چارهای باشیم!
ما برای پشت سر گذاشتن این بحران راهحلی بلدیم که میتوانیم پیش روی شما قرار دهیم:
تبدیل دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی به دستگاه حضور غیاب کارتی
اگر شما از جمله افرادی باشید که از دستگاههای حضور غیاب جهان گستر پارس استفاده میکنید؛ دیگر لازم نیست که نگران این موضوع باشید!
کافیست با تنظیماتی ساده بر روی دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی جهان گستر پارس، آن را به دستگاه کارتی تبدیل کنید تا دیگر خطراتی مثل انتقال بیماری، کارمندان شرکت شما را تهدید نکند.
در صورت تبدیل دستگاه اثر انگشتی به دستگاه کارتی در این شرایط بحرانی، یک کارت مخصوص به هر فرد در اختیار شخص قرار میگیرد و دیگر لازم نیست با ثبت اثر انگشت خود در محیطی آلوده جان خود و دیگران را به خطر بیندازد.
پس تعلل نکنید و تا خیلی دیر نشده دستگاه حضور غیاب جهان گستر پارس خود را تغییر کاربری دهید و از اثر انگشتی به کارتی تبدیل کنید.
البته این امکانی است که فقط در دستگاههای حضور غیاب جهان گستر پارس وجود دارد و در دستگاههای دیگر به چشم نمیخورد.
دستگاه حضور غیاب تشخیص چهره
یکی دیگر از راهکارهایی که میتوانیم پیش روی شما قرار دهیم؛ استفاده از دستگاه حضور غیاب تشخیص چهرهی جهان گستر پارس است.
دستگاه حضور غیاب تشخیص چهرهی جهان گستر پارس هم امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد و هم این که لازم نیست در تماس مشترک با افراد دیگر قرار بگیرید!
پس اگر تصمیم به تعویض دستگاه حضور غیاب خود دارید همین امروز را غنیمت بشمارید و با تهیهی دستگاه حضور غیاب تشخیص چهرهی جهان گستر پارس لطف بزرگی به خودتان و سازمانتان روا بدارید.
کلام پایانی
در این مقاله تلاش ما بر این بود که شما را با کرونا و خطرات آن-که صد البته با آن از قبل آشنایی داشتید- آشنا کنیم و راههای ابتلا به آن و نشانههای فرد مبتلا به کرونا را نیز توضیح دهیم.
در ادامه به خطرات محیطی و اماکن عمومی رسیدیم و به این نتیجه رسیدیم یکی از خطرناکترین محلهای انتشار ویروس دستگاههای حضور غیاب اثر انگشتی است.
لذا با تغییر کاربری این دستگاهها به دستگاههای کارتی یا تغییر چهره شاید بتوانید جان عدهی زیادی را نجات دهید.
امیدوارم که همگی ما از اتفاق پیش آمده جان سالم به در ببریم و روزی جهان را غرق در صلح و زیبایی و به دور از تمامی اتفاقات بد و ویرانیها ببینیم!
امیدوارم که مقالهی مفیدی برایتان بوده باشد. نظرات خود را در رابطه با عمکرد مسئولان در خصوص بیماری کرونا با ما در میان بگذارید.