معرفی قطعات اصلی کامپیوتر مخصوص ICDL
- شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۲
- آموزش و درس ~ مقالات فناوری
زبان انگلیسی، زبان تکنولوژی و علم است و قطعات اصلی کامپیوتر را ما با نام های انگلیسی آن می شناسیم. دانستن قطعات اصلی کامپیوتر یکی از اطلاعات اصلی آزمون ICDL است. ICDL مخفف International Computer Driving Lپیicence به معنی “گواهینامه بینالمللی کاربری کامپیوتر” است. در واقع برای استخدام در شرکت های دولتی و خصوصی نیازمند ارائه این گواهی نامه هستید.
در این مقاله تصمیم داریم به معرفی قطعات سخت افزار کامپیوتر مخصوص آزمون ICDL بپردازیم.
همراه با گویاتک باشید 🙏
فهرست سرفصل ها
معرفی قطعات اصلی سخت افزار کامپیوتر (کیس)
کامپیوتر برای کارکرد به چند قطعه اصلی نیاز دارد که این قطعه ها را من تک تک نام می برم:
- پردازنده یا CPU
- رم یا RAM
- حافظه (هارد - اس اس دی - NVME)
- مادربرد یا مین برد - Motherboard
- گرافیک - Graphic Card
- پاور - Power
معرفی پردازنده - CPU
واحد پردازش مرکزی (به انگلیسی: Central processing unit) یا همان پردازنده مرکزی قطعهای است که دادهها و دستورات را در کامپیوتر پردازش میکند. سی پی یوهای مختلف برای کاربردهای مختلف طراحی شدهاند و از نظر سرعت، تعداد هستهها، حافظه کش و مصرف انرژی با هم تفاوت دارند. در دنیا فقط دو شرکت آمریکایی اینتل و AMD اقدام به تولید سی پی یو می کنند. شرکت اینتل در زمینه فروش CPU از رقیب خود مشهور تر است.
معرفی رم - RAM
حافظه دسترسی تصادفی (به انگلیسی: Random-access memory ) یا رَم (به انگلیسی: RAM ) یک حافظه رایانه بصورت کوتاه مدت برای ذخیرهسازی موقت داده ها است. با خاموش یا ریستارت شدن کامپیوتر، حافظه رم تخلیه می شود.
معرفی حافظه هارد دیسک - HDD
هارد دیسک یک حافظه از نوع مکانیکی برای ذخیره اطلاعات و داده های کامپیوتر است. هارد دیسک ها امروزه جای خود را به حافظه های SSD و نوع جدیدتر آن یعنی NVME داده اند. هارد دیسک ها به علت مکانیکی بودن، دارای استهلاک بیشتر و مصرف انرژی بالاتری هستند. همچنین سرعت خواندن و نوشتن هاردها در برابر حافظه های SSD و خصوصا NVME بسیار ناچیز است. هارد دیسک ها از طریق کابل ساتا به مادربرد متصل می شوند.
امروزه از هارد دیسک ها معمولاً برای آرشیو و ذخیره سازی اطلاعات مانند آهنگ و فیلم و موزیک و عکس مورد استفاده قرار میگیرد و نصب سیستم عامل مثل ویندوز روی هارد کارایی آن را پایین می آورد.
تقریبا می توان گفت که دوره هارد دیسک ها در دنیای دیجیتال به سر آمده است...
معرفی حافظه SSD و NVME
درایو حالتجامد (به انگلیسی: Solid State Drive ) یا اساسدی (به انگلیسی: SSD ) یا حافظهٔ پایدار، نوعی حافظه رایانهای است که برای ذخیرهسازی دائم دادهها استفاده میکند. کاربرد این حافظه ها با هارد دیسک یکسان است. اما سرعت SSD به علت به کار رفتن تراشه و قطعات الکترونیکی به جای قطعات الکترومکانیکی (هارد دیسک) بسیار سرعت بالاتر و مصرف انرژی کمتری دارد. اس اس دی ها قیمت بالاتری دارند و از آن ها معمولا برای نصب سیستم عامل ویندوز به علت سرعت خواندن بالاتر استفاده می شود. اس اس دی ها از طریق کابل ساتا قابل اتصال به مادربرد هستند. همچنین نوع دیگری از این حافظه ها قابلیت اتصال از تریق درگاه M.2 را نیز دارا می باشند.
اما حافظه NVME که مخفف non-volatile memory express (رابط کنترلکنندهی میزبان حافظه غیرفرار) می باشد. نوع جدیدتر حافظه های SSD است که سرعت خواندن و نوشتن آن فوق العاده بالا است. این حافظه ها فقط از طریق درگاه m.2 به مادربرد متصل می شوند. شرکت سامسونگ با کیفیت ترین و پرسرعت ترین حافظه nvme را تولید می کند.
معرفی مادربرد - MotherBoard
بُردِ مادر یا مادر برد یا برد اصلی یا برد سیستم یا برد سامانه (به انگلیسی: Mainboard or Motherboard or system board) یا موبو (به انگلیسی: mobo) اصلی ترین بخش های رایانه مانند واحد پردازنده مرکزی و ریزپردازنده، حافظه دسترسی تصادفی(RAM) و… بر روی آن سوار میشوند. در این سخت افزار، بایوس (BIOS) ، درگاه های اتصال، کارت صدا داخلی و... قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که مادربرد اصلیترین بخش یک رایانه است و بعد از آن CPU اصلیترین بخش یک رایانه است.
مادربرد وظیفه کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر را داراست و همانطور که گفته شد مادر برد اصلیترین بخش یک رایانه است.
معرفی کارت گرافیک:
کارت گرافیک (به انگلیسی: graphics card ) (با نامهای کارت ویدئو، کارت نمایشگر، آداپتور نمایشگر، آداپتور گرافیک و برد گرافیک شناخته میشود) یکی از مهمترین سخت افزارهای کامپیوتر است و وظیفه آن پردازش تصاویر و داده های گرافیکی برای نمایش روی مانیتور است. ما دو نوع گرافیک داریم:
- گرافیک آنبرد: این نوع گرافیک درون سی پی یو اصلی کامپیوتر است که به آن آنبرد گفته می شود. این نوع گرافیک بسیار ضعیف است و فقط برای اجرای ویندوز و بازی های سبک کاربرد دارد.
- کارت گرافیک اختصاصی: این نوع کارت های گرافیک دارای پردازنده گرافیکی اختصاصی با نام GPU هستند. از کارت گرافیک برای اجرای بازی های گرافیکی سنگین و همچنین پردازش های گرافیکی و رندر استفاده می شود. در دنیای تکنولوژی تنها دو شرکت amd و nvidia قادر به تولید پردازنده گرافیکی هستند.
معرفی پاور:
پاور کامپیوتر یا منبع تغذیه، وظیفه دارد که برق موردنیاز قطعات الکتریکی و الکترونیکی داخل کامپیوتر را تامین میکند. پاور جریان متناوب 220 ولت برق شهری را به جریان مستقیم و ولتاژ مناسب برای قطعات کامپیوتر مانند مادربرد ، حافظه هارد و اس اس دی ، کارت گرافیک و .... تامین می کند.
لازم به ذکر است که پردازنده و رم جریان برق خود را از برق مادربرد دریافت می کنند.
دیدگاه شما در رابطه با معرفی قطعات اصلی کامپیوتر چیست؟
ما در این مطلب قطعات اصلی کامپیوتر را برای شما شرح دادیم. وجود این قطعات برای روشن شدن صحیح کیس کامپیوتر الزمی است و در صورت نبودن هریک از این قطعات، کامپیوتر شما روشن و راه اندازی نخواهد شد. امیدواریم انتشار این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت وجود هرگونه سوال و مشکل برای ما یک دیدگاه ارسال کنید.
موفق و پیروز باشید 💜