گویا تک – آموزش موبایل

هپاتیت C چطور تشخیص داده می‌شود؟

هپاتیت C چطور تشخیص داده می‌شود؟

هپاتیت نوع C از جمله بیماری‌های مربوط به کبد است که در اثر خون آلوده سرایت می‌کند. در صورت عدم درمان می‌تواند عوارض جدی و تهدید‌کننده‌ای برای کبد مانند سیروز، نارسایی و سرطان کبد را به دنبال داشته باشد. انجام آزمایش HCV ab به پزشک معالج کمک می‌کند تا سطح آنزیم‌های کبدی را اندازه‌گیری کرده و با بررسی مقدار آن، وجود بیماری را در فرد تشخیص دهد. در ادامه در ارتباط با هپاتیت C و نحوه تشخیص آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

آزمایش HCV چیست؟

 

منظور از هپاتیت C چیست؟

هپاتیت C یک نوع عفونت کبدی است که می‌تواند در اثر التهاب کبد به آسیب جدی آن منجر شود. این بیماری توسط ویروس هپاتیت ایجاد می‌شود. ویروس می‌تواند از طریق خون یا مایعات بدن فرد آلوده در بدن شخص دیگری پخش شود. هپاتیت C در دو نوع حاد یا مزمن خود را نشان می‌دهد.

هپاتیت C حاد اغلب هیچ علامتی ندارد. برخی از علائم ایجاد شده می‌تواند در عرض یک یا دو هفته به خودی خود از بین بروند. اما در نوع مزمن، بیماری می‌تواند در طی چند ماه یا حتی سال‌ها بدون وجود نشانه‌ای و یا تشدید علائم در بدن فرد وجود داشته باشد. در پاسخ به سوال آزمایش HCV ab چیست؟ می‌توان گفت: این آزمایش برای تشخیص هپاتیت C تجویز می‌شود.

 

علائم بروز هپاتیت C

تعداد بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت C هیچ نشانه و علامتی مبنی بر بیمار بودن ندارند، اما در برخی دیگر بسته به نوع آن می‌تواند با علائم متفاوتی خود را نشان دهد.

۱. علائم هپاتیت C حاد

نشانه‌های این نوع هپاتیت C معمولاً بین ۲ تا ۱۲ هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شوند. برخی از علائم آن عبارت‌اند از:

  • تب
  • خستگی طولانی مدت
  • احساس درد مفاصل
  • حالت تهوع و معده درد
  • از دست دادن اشتها
  • تیره شدن رنگ ادرار
  • خاکستری یا کم رنگ شدن مدفوع
  • زردی پوست و چشم

این موارد اغلب به صورت خفیف بروز می‌کند و ممکن است بعد از گذشت چند هفته به خودی خود از بین بروند. گاهی اوقات بدن شما می‌تواند به تنهایی با عفونت هپاتیت C حاد مقابله کرده و برای درمان نیازی به پزشک نداشته باشید. در این مواقع بدون داشتن علائم نیز می‌توانید‌ به عنوان یک ناقل، عامل انتقال ویروس به دیگران باشید.

 

۲. علائم هپاتیت C مزمن

بنظر شما علائم هپاتیت بعد از چند روز مشخص می‌شود؟ اگر بدن شما نتواند با ویروس هپاتیت C حاد مقابله کند، این ویروس به نوع مزمن آن تبدیل می‌شود. شکل مزمن هپاتیت سی به خودی خود‌ از بین نمی‌رود و بدون درمان، علائم شما می‌تواند بدتر شود. این نشانه‌ها می‌توانند عواقب طولانی مدتی برای سلامتی داشته باشند. علاوه بر این منجر به آسیب دائمی کبد و سرطان آن شوند.

علامت‌های تشکیل هپاتیت C مزمن در یک فرد شامل موارد زیر است:

  • خستگی مداوم
  • احساس ناخوشی عمومی
  • درد مفاصل و عضلات
  • کاهش وزن شدید و ناگهانی
  • تغییرات خلقی از جمله احساس افسردگی و اضطراب
  • مشکل در تمرکز داشتن و به خاطر سپردن موارد
  • سوء هاضمه و نفخ معده
  • خارش پوست
  • ایجاد اختلال در خواب

 

بهترین زمان برای انجام آزمایش هپاتیت C

در صورت تماس خون آلوده با خون شما، ویروس هپاتیت C می‌تواند به بدن شما منتقل شود. عوامل متعددی در ایجاد هپاتیت نوع C نقش دارند که برخی از آن‌ها را می‌توان به صورت زیر بیان کرد:

  • پیوند عضو
  • استفاده از وسایل مشترک مانند تیغ و مسواک
  • سوزن‌های مشترک بیشتر در افراد معتاد
  • زایمان (فردی که زایمان می‌کند می‌تواند ویروس را به نوزاد انتقال دهد)
  • برقراری رابطه جنسی محافظت نشده
  • خالکوبی، سوراخ کردن یا ایجاد خراش با تجهیزات غیر استریل

در صورتی که یکی از علل بالا را اخیراً تجربه کرده‌اید و با علائم و نشانه‌های هپاتیت C روبرو شده‌اید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا آزمایش تشخیص هپاتیت را برای شما تجویز کند. HCV ab چیست و چگونه می‌تواند به پزشک در شناسایی فرد بیمار کمک کند؟

 

HCV چیست؟

 

آزمایش HCV چیست؟

با توجه به اینکه ویروس HCV عامل اصلی هپاتیت C به حساب می‌آید، انجام آزمایش HCV به عنوان اولین آزمایشی است که با اندازه‌گیری سطح آنتی‌بادی بدن، کمک می‌کند این بیماری تشخیص داده شود. در حالت کلی آنتی‌بادی‌هایی که بدن برای مبارزه با این ویروس آزاد می‌کند را در خون پیدا کرده و مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

تفسیر آزمایش HCV چگونه انجام می‌شود؟

آزمایش HCV میزان آنتی‌بادی‌های خون تولید شده در مقابله با این ویروس را ارزیابی می‌کند. نتیجه تست می‌تواند به دو صورت مثبت و منفی ارائه شود.

  • نتیجه منفی

این مورد زمانی رخ می‌دهد که خون شما هیچ نشانه‌ای از آنتی‌بادی‌های HCV را نشان نمی‌دهد. بیشتر مواقع به این دلیل است که شما با هیچ ویروس یا فرد آلوده‌ای در تماس نبوده‌اید. در برخی موارد نتیجه نهایی می‌تواند نادرست باشد.

  • نتیجه مثبت

این بدان معنی است که شما به ویروس HCV مبتلا شده‌اید. از آن جایی که انجام این آزمایش به پزشک سطح آنتی‌بادی را نشان می‌دهد، شناسایی ویروس فعال غیر ممکن است. در نتیجه برای مطمئن شدن پزشک معالج، آزمایش‌های دیگری را برای فرد بیمار تجویز می‌کند.

 

فسیر آزمایش HCV

 

تست‌های مرتبط برای تشخیص هپاتیت C

هنگامی که پزشک با توجه به نتایج آزمایش HCV متوجه شد شما مبتلا به هپاتیت C هستید، آزمایش‌های دیگری را برای اطلاع بیشتر در مورد وضعیت شما انجام می‌دهد. این مورد به تعیین درمان نیز کمک می‌کند. برخی از این تست‌ها عبارت‌اند از:

۱. آزمایش ژنوتیپ که با هدف یافتن اینکه کدام یک از شش نوع ژنوتیپ دارای هپاتیت C هستند.

۲. تست‌های عملکرد کبد که سطح پروتئین‌ها و آنزیم‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند که معمولاً ۷ تا ۸ هفته پس از آلوده شدن فرد مقدار آن‌ها افزایش پیدا می‌کنند. همان طور که کبد آسیب می‌بیند، آنزیم‌ها به جریان خون وارد می‌شوند. در برخی موارد فرد می‌تواند سطح آنزیم طبیعی داشته باشد اما به بیماری مبتلا باشد. به همین علت است تست‌های مختلف برای اطمینان انجام می‌شوند.

۳. الاستوگرافی که با استفاده از دستگاه سونوگرافی مخصوص کبد برای مشاهده آن انجام می‌شود.

۴. بیوپسی کبد، با وارد کردن یک سوزن مخصوص به داخل کبد توسط پزشک و نمونه‌برداری صورت می‌گیرد.

 

آزمایش هپاتیت در منزل

 

تشخیص هپاتیت C با آزمایش HCV

همان طور که گفته شد آزمایش HCV به منظور شناسایی وجود آنتی‌بادی‌های تولید شده برای مقابله با ویروس هپاتیت C، کمک می‌کند تا پزشک متوجه شود فرد به این بیماری مبتلا شده است یا خیر؟ با توجه به تفسیر نتیجه نهایی می‌توان گفت: هرگاه مثبت اعلام شود حتماً ویروسی در بدن وجود دارد که برای شناسایی علت نیاز است تست‌های کبدی دیگری تجویز شود.

سامانه هومکا با بهره‌مندی از کارشناسان پزشکی با تجربه آماده ارائه خدمات آزمایش خون در محل است که به راحتی می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ و یا مراجعه به سایت  www.homeca.ir با ما ارتباط داشته باشید. هومکا ضمن حمایت از بیمه‌های پایه و تکمیلی، همکاری خود را با آزمایشگاه‌های استان تهران و شهرهای کرج، قزوین، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز، قم و رشت اجرایی نموده تا افراد به راحتی از خدمات آزمایش در منزل بهره‌مند شوند.

این مطلب برای شما مفید بود ؟

لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

نویسنده : محمد پورداداش

اپلیکشین هایپرکاربرد

نظرات کاربران

  • در انتظار تایید 0
  • تایید شده 0
نظر شما پس از تایید مدیر درج خواهد شد
هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !

مطالب مرتبط

چرا اسپیکر صدا ندارد

در دنیای امروز، با قاطعیت می‌توانیم بگوییم، زندگی بدون تکنولوژی با مرگ تدریجی تفاوتی ندارد. اسپیکرها و ...

ادامه مطلب
پیش شماره 0942 و 0941 برای کجاست؟ تبلیغاته؟

پیش شماره 0942 و 0941 نه متعلق به ایرانسل است و نه متعلق به همراه اول و رایتل! شاید برای شما جالب باشد که بدانید سر ...

ادامه مطلب
فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو

فاکتور شدن ، آماده حمل ، تخصیص پلاک و زمان تحویل ایران خودرو مراحلی است که در انتهای ثبت نام خودرو و هنگام ...

ادامه مطلب