آموزش تعمیر لامپ LED در خانه برای افراد مبتدی
- جمعه ۴ مهر ۱۳۹۹
- آموزش و ترفند ~ سخت افزار

تعمیر لامپ LED یکی از کارهایی است که خودتان در خانه میتوانید آن را انجام دهید. تعمیر این نوع لامپها کار دشواری نبوده و احتیاج به مکان خاصی هم ندارد. برای اینکه بتوانید لامپ LED را تعمیر کنید شاید در ابتدا آشنایی مختصری با عملکرد لامپ و لحیم کاری کافی باشد. ساختار این لامپها به این صورت است که درون لامپ چند ال ای دی روی یک بورد نصب شده است و نوع طراحی آن به صورت سری است.
این بدان معنا است که در مدارهای سری اگر یکی از LED ها دچار خرابی شود، لامپ دیگر روشن نخواهد شد. در مدار سری جریان از همهی ال ای دیها عبور میکند و افت ولتاژ باعث روشن شدن آنها میشود. مقاومت، دیود، درایور و چند خازن جریان برق را به صورت مستقیم (DC) برای لامپ تامین میکنند. بنابراین برای اینکه بتوانید لامپ LED را تعمیر کنید، لازم است بورد ال ای دی را بررسی کرده و قطعهای که خراب است را تعویض یا آن را لحیم کنید. در این نوشته تصمیم داریم آموزش تعمیر لامپ LED را به صورت تصویری و توضیحات کامل که همه افراد حتی مبتدیها هم میتوانند آن را در خانه انجام دهند.
در ادامه همراه با گویاتک باشید..
فهرست سرفصل ها
آموزش تصویری و گام به گام تعمیر لامپ LED (لامپ ال ای دی)
برای تعمیر این نوع لامپها لازم است چند گام را طی کنید که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
قدم اول : ابزارهای مورد نیاز برای تعمیر لامپ LED
برای تعمیر لامپ LED ابزارهای زیر ضروری هستند.
- هویه
- مولتی متر
- انبرک یا پنس
- نوار چیپهای ال ای دی
- سیم لحیم
قدم دوم : باز کردن لامپ LED و بررسی قطعات آن
نکتهای که لازم است اول کار ذکر کنیم این است که از باز کردن لامپ روی سرپیچ جدا خودداری کرده و تا زمانی که لامپ به صورت کامل تعمیر نشده است آن را روی سرپیچ نبندید. بی توجهی به همین نکته ممکن است موجب برق گرفتگی و خطر جانی را برای شما در پی داشته باشد.
برای بازکردن لامپ ابتدا آن را بپیچانید تا لامپ باز شود. سپس بورد را بررسی کنید و جاهایی که آثار خرابی وجود دارد را پیدا کنید. با استفاده از مولتی متر میتوانید خازنها و دیودها را بررسی کرده و از سالم و یا خراب بودن آنها مطلع شوید. به طور معمول بوردها سالم هستند و معمولا LED ها خراب میشوند. البته چک کردن آنها خالی از لطف نیست.
کار بعدی که لازم است انجام دهید، بررسی LED ها میباشد تا بتوانید ال ای دیهای خراب را پیدا کنید. برای بررسی ال ای دیها میتوانید از دیودسنچ مولتی متر استفاده کنید. اگر ال ای دی سوخته باشد از ظاهر آن و آثار سوختگی که روی بورد به جا گذاشته است، میتوان فهمید و حتما نیازی به دیود سنج نیست. در صورتی که ال ای دی با دیود سنج روشن شد و با جابهجا کردن دو سر آن خاموش ماند، در این صورت ال ای دی سالم است در غیر اینصورت باید آن را عوض کرد.

چیپ خراب سوخته LED
قدم سوم : تعویض LED های خراب
با استفاده از هویه دو طرف ال ای دی خراب را حرارت دهید و سپس آن را از بورد جدا کنید. مواظب باشید که به خود بورد آسیبی وارد نشود. سپس با استفاده از پنس LED جدید را در محل ال ای دی سوخته قرار داده و دو طرف آن را با هویه به بورد لحیم کنید. دقت کنید که جهت مثبت و منفی را درست قرار داده باشید.
نکته: در صورتی که دسترسی به LED جدید ندارید، میتوانید محل LED خراب را کاملا لحیم کنید تا جریان برق از آن عبور کند. البته این کار استاندارد نیست و پس از گذشت چند روز دوباره یکی دیگر از LED ها به علت فشار بیش از حد خواهد سوخت.

تعویض چیپست LED خراب
قدم آخر : بستن لامپ و تست آن
بعد از اینکه موارد بالا را انجام دادید و ال ای دیهای سوخته را عوض کردید، با دقت بورد و حباب لامپ را بسته و محکم کنید. دقت کنید که بیش از اندازه به حباب فشار نیاورید چون ممکن است آسیب ببیند.
سپس آن را به سرپیچ بسته و تست نمایید. با اجرای قدمهای بالا لامپ LED شما تعمیر شده و میتوانید از آن استفاده کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم از آموزش " تعمیر فلش مموری " دیدن فرمایید.
دیدگاه شما در رابطه با این نوشته چیست؟
در صورت وجود هرگونه سوال و مشکل برای ما یک دیدگاه ارسال کنید.