آموزش خرید و فروش سهام در بازار بورس
- یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
- آموزش اینترنت ~ آموزش و ترفند
خرید و فروش در بازار سهام بر خلاف ظاهر سادهای که دارد، دارای یک سری ریزهکاریهایی میباشد که در صورت عدم آشنایی با آنها ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. همچنین برای داشتن یک معامله موفق لازم است با ابزار موجود در این مسیر آشنایی داشته باشید. به همین خاطر تصمیم گرفتم در این نوشته به آموزش خرید و فروش سهام در بورس بپردازیم تا با اطلاعات بیشتری اقدام به خرید و فروش در بورس کنید.
در ادامه همراه گویاتک باشید....
فهرست سرفصل ها
آموزش خرید و فروش سهام در بازار بورس
برای اینکه در بازار بورس معاملات خوبی را انجام دهیم، لازم است با فرایند یک معامله موفق آشنا باشیم تا با شناخت بیشتری وارد معامله شویم. تا الان بالای 650 شرکت در بازار بورس پذیرفته شدهاند و این تعداد همواره در حال افزایش میباشد. این شرکتها براساس معیارهای مختلفی در گروههای مختلفی تقسیم بندی شدهاند. این تقسیم بندیها عبارتند از : بازار بورس، فرابورس و بازار پایه. همهی این سهامها براساس صنایع نیز در گروهای مختلفی مانند فلزی، پتروشیمی، معدنی، سرمایه گذاری و سایر موارد گروه بندی شدهاند. هر کدام از این شرکتها دارای نکات مهمی در حوزه فعالیت خود هستند که دانستن آنها باعث سرمایه گذاری موفق شما خواهد شد.
برای بررسی وضعیت شرکتها و میزان سودآوری و یا زیاندهی آنها باید از تحلیل بنیادی استفاده کنیم. برای بررسی روند قیمت سهام از گذشته تا الان میتوانیم از تحلیل تکنیکال بهره برده و نقاط مناسب ورود و خروج را شناسایی کنیم. در کنار این دو تحلیل که اصول معامله شناخته میشوند، میتوانیم از تکنیکهایی مانند فیلتر نویسی و تابلو خوانی استفاده کنیم. با استفاده از فیلتر نویسی میتوانیم سهامهای مستعد رشد را شناسایی کرده و از میان شرکتهای موجود چند سهم را گلچین کنیم. و با استفاده از تابلو خوانی میتوانیم معاملات روزانه را رصد کرده و از رفتار معامله گران نسبت به یک سهم آگاهی پیدا کنیم.
بعد از اینکه با روشهای بالا سهامهای مستعد رشد را شناسایی کردید، باید پس از ثبت نام در سجام و گرفتن کد بورسی باید در یکی از کارگزاری ها ثبت نام کنید تا پنل معاملات آنلاین را در اختیار شما قرار دهند . پس از آن با ورود به سامانه معاملات میتوانید سهام شرکت مورد نظر خود را خریداری کنید. برای آشنایی با مراحل ثبت نام میتوانید از مقالات زیر استفاده کنید.
روشهای خرید و فروش سهام
برای خرید و فروش سهام چهار روش در نظر گرفته شده است که عبارتند از : معاملات آنلاین، تلفنی، حضوری و خرید و فروش آفلاین. که این روزها اکثر سهامداران از روش معاملات آنلاین استفاده میکنند. در روش حضوری باید به یکی از شعب کارگزاری خود مراجعه کنید. در روش تلفنی هم باید با کارگزاری خود تماس بگیرید. در روش خرید و فروش آفلاین نیز شما درخواست خود را در سایت کارگزاری وارد میکنید و کارگزار در ساعات معاملات سفارش شما را ارسال میکند.
آموزش خرید و فروش سهام به صورت آنلاین
در این روش بعد از اینکه در یکی از کارگزاریهای بورس ثبت نام کردید، یک پنل اینترنتی در اختیار شما قرار داده میشود که در ساعات معاملات (8:30 تا 12:30 از شنبه تا چهارشنبه) میتوانید اقدام به خرید و فروش سهام کنید. در این سامانهها می توانید با وارد کردن قیمت و حجم، سهام مورد نظر را خریداری کنید. قیمت سهام میتواند نسبت به قیمت روز قبل 5 درصد افزایش یا کاهش داشته باشد و شما در این بازه میتوانید قیمت خود را وارد نمایید. و همچنین هر سهم دارای یک محدودیت در سهام قابل سفارش است که این محدودیت معمولا 50 هزار یا 100 هزار میباشد. به عنوان مثال شما نمیتوانید یکباره 200 هزار سهم را سفارش دهید. بلکه باید این سفارش را دو دفعه انجام دهید. که در تصویر زیر سهام فملی دارای محدودیت قیمت 16902 تا 18680 و همچنین محدودیت حجم 100 هزار در هر سفارش میباشد.
بعد از اینکه معامله شما با موفقیت انجام شد، در صورت خرید یک سهم، آن سهم در پرتفوی شما نمایش داده خواهد شد.
در خرید و فروش سهام چند نکته وجود دارد که عبارتند از :
- اگر در قیمت پیشنهادی شما برای خرید و فروش هیچ کس مایل به خرید و یا فروش نباشد، سفارش شما انجام نخواهد شد. معامله در صورتی انجام میشود که خریدار و فروشنده قیمت یکسانی داده باشند و یا قیمت پیشنهادی خریدار بیشتر از قیمت پیشنهادی فروشنده باشد و همچنین در صورتی که قیمت پیشنهادی فروشنده کمتر از قیمت پیشنهادی خریدار باشد، معامله انجام خواهد شد.
- اگر قبل از شما افراد دیگری با قیمت شما سفارش خود را وارد کرده باشند، سفارش شما بعد از انجام سفارش آنها انجام خواهد شد.
سخن پایانی
در صورتی که هیچ آشنایی با بازار بورس ندارید، بهتر است در این مورد بیشتر تحقیق کرده و در صورت لزوم از کلاسهای آموزشی استفاده کنید تا سرمایه خود را از دست ندهید.
دیدگاه شما در رابطه با این نوشته چیست؟
در صورت وجود هرگونه سوال و مشکل برای ما یک دیدگاه ارسال کنید.
موفق و پیروز باشید…